söndag 8 februari 2015

Reading to Learn - Pauliskolan deltar i pilotstudie

I förra veckan satte utbildningen Reading to Learn igång och den var förlagd här på skolan. Reading to Learn är en australiensisk metod som används för att utveckla elevers läsning och skrivande och vilar på tre pedagogiska grundpelare:
Under våren väntar två tredagarspass till av utbildning. Ett i början av mars och ett i maj. Däremellan kommer det att bli workshops här på skolan för de som deltar i utbildningen. Eva Bringeus, lektor med förvaltningsövergripande ansvar för språkutveckling, deltar också i utbildningen och kommer att skriva en forskningsartikel om pilotstudien när den avslutats.

Cirka 25 lärare från flera olika gymnasieskolor i Malmö deltar, varav åtta, de flesta från rektorsområde SA-BET, går utbildningen under våren.

Och, inte att förglömma:

Startsträckan var snabb när vi hoppade på detta tåg och jag passar därför också på, att på detta publika sätt, be om ursäkt för de misstag som begicks i den korta och intensiva processen med att hitta deltagare till kursen. Jag tar med mig nya lärdomar från det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar